De 15 meest magische zwembaden ter wereld

door / 04 november 2014 / Gepubliceerd in Lifestyle, Nieuws

Zwemmen is gezond én leuk. Waterpret in de zee met de kinderen, baantjes trekken in een mooi privézwembad of gewoon op vakantie, zalig zwemmen in het zwembad van een hotel. Maar in sommige hotels is het zwembad zélf de reden waarom mensen er komen.

Paresa Phuket, Thailand

Er bestaat een woord voor dergelijke soorten zwembaden: hangend over een klif of een hoogte over water worden deze zwembaden infinity pools genoemd. Deze infinity pool kijkt uit over de Andaman zee. U kunt er een romantische tête-à-tête reserveren op een piepklein eilandje in het zwembad. Compleet gratis is het spiegelbeeld van de duizenden sterren in het zwembadwater.

luxezwembad, infinity pool, paresa phuket, thailand

Bron foto: centenaryclub.com

The Library, Koh Samui, Thailand

De kleur van het water van het zwembad in Hotel The Library komt van de mozaïektegels in bloedrood, oranje en geel. Het effect wordt nog versterkt door de ligbedden, die dezelfde ‘bloedkleur’ hebben. ’s Avonds wordt het spektakel compleet door spots die zich onder het water bevinden.

zwembad, rood, mozaic, library, koh samui, thailand

Bron foto: hotelsinheaven.com

Alila Uluwatu, Bali, Indonesië

In Uluwatu komt complete schoonheid volledig tot zijn recht in een 50 meter bad. Zonde dat zo weinig mensen dit zwembad gebruiken: alle hotelgasten hebben immers, naast deze parel, een privézwembad bij hun villa. Het terras naast het zwembad wordt wel gebruikt. Overdag om te staren naar de horizon en ’s nachts om weg te dromen bij de spectaculaire sterrenhemel…

luxezwembad, hotelzwembad, uluwatu, indonesie

Brond foto: homedesign.com

Alila Ubud, Bali, Indonesië

Een zwembad temidden de rijstvelden in Ubud, Bali. De meerwaardezoeker vindt gegarandeerd rust in de tropische jungle boven de Ayung rivier. Deze infinity pool is een prachtig exotisch gelegen zwembad dat lijkt te verdwijnen in de omringende jungle.

luxezwembad, infinity pool, ubud, bali, jungle

Bron foto: magazine.grohe.com

St. Regis, Lhasa, Tibet

Het zijn niet allemaal sobere monnikentempels in Tibet. U vindt er ook dit zwembad dat afgewerkt is met bladgoud. Misschien is dit wel het hoogst gelegen zwembad ter wereld: u kunt er uw baantjes trekken op 3.657 meter boven de zeespiegel.

zwembad bladgoud, st regis, tibet, duurste zwembad, ter wereld

Bron foto: extravaganzi.com

Pelican Hill, California, Verenigde Staten

Dit is het grootste cirkelvormige zwembad ter wereld: een diameter van 41 meter. Vernoemd naar het Colosseum in Rome omwille van zijn vorm. Maar dat is niet de enige gelijkenis met zijn Romeinse voorbeeld: er zijn ook nog triomfbogen, zuilen en een amfitheater onder water. Eén miljoen mozaïektegels op de bodem maken het geheel af.

zwembad, pelican hill, californie, grootste ronde zwembad

Bron foto: pelicanhill.com

The Standard, Los Angeles, Verenigde Staten

’s Avonds wordt dit zwembad een heuse feestzaal in open lucht: een open vuurplaats, een trendy bar en een trendy dansgelegenheid. Vanop 12 verdiepingen hoog is het verre rumoer van Los Angeles maar een voetnoot.

zwembad, the standard, los angeles, design zwembad

Bron foto: designhotels.com

Hearst Castle, California, Verenigde Staten

Dit spectaculaire zwembad was van krantenmagnaat William Randolph Hearst. Hearst liet zich bij de bouw inspireren door de Romeinse stijl. Helaas mag het gewone volk wel kijken, maar niet aankomen: dit zwembad is nu verboden terrein voor zwemmers. Charlie Chaplin en Clark Gable hoorden bij het selecte clubje die hier wél hebben geplonsd.

zwembad, hearst castle, design

Bron foto: architecturendesign.net

The Cambrian, Zwitserland

Wat is er zaliger dan te weken in het zwembad na een hele dag op de latten? In het verwarmde zwembad van designhotel The Cambrian kan het. Temidden van de besneeuwde Zwitserse Alpentoppen wordt u helemaal zen.

zwembad in de bergen, the cambrian, alpen, zwitserland

Bron foto: myhouseidea.com

Punta Tragara, Capri, Italië

Zelfs bij de grootse politieke zwaargewichten kon de boog niet altijd gespannen staan. Punta Tragara werd ontworpen door Le Corbusier en ligt op het eiland Capri, tegenover Napels. In het zwembad hebben Dwight Eisenhower en Winston Churchill nog rondgezwommen. Dit hotel heeft alles: geschiedenis, naam, reputatie. Het uitzicht op de beroemde Faraglioni-kliffen krijgt u er voor niets bij.

luxezwembad, punta tragara, capri, italie

Bron foto: beaulux.wordpress.com

Huvafen Fushi, Malediven

Zout water dat tjokvol mineralen zit, met een bewezen therapeutische werking. In dit zwembad is zwemmen goed voor lijf en leden en je komt er bovendien als herboren uit. Dit zwembad, één van de grootste van de Malediven, maakt gebruik van glasvezel en wordt verlicht door duizenden lichtjes. Niet moeilijk dat de locatie zeer in trek is voor allerlei modeshows en VIP-evenementen.

luxezwembad, huvafen fushi, malediven, lichtjes

Bron hotel: uniqhotels.com

The Park Hyderabad, Indië

Dit hotel ligt temidden van een oud moslim-bolwerk. U zwemt hier in een 3D-film, lijkt het. Een infinity pool moet dat gevoel nog versterken. De koninklijke paarse kleur overheerst het hele hotel.

rooftop zwembad, park hyderaba, indie

Bron foto: hotelsaroundyou.com

Skye, São Paolo, Brazilië

De naam is, bizar genoeg, ontleend aan het winderige eiland Skye voor de kust van Schotland. Maar dit Skye is het zwembad op het dak van Hotel Unique. São Paolo is een miljoenenstad maar vreemd genoeg zijn geen wolkenkrabbers in de buurt. U kunt er turen over de einder en ’s avonds wordt het zwembad omgetoverd tot een hippe cocktailbar.

rooftop zwembad, sao paulo, brazilie

Bron foto: uniqhotels.com

Sanctuary Swala, Tanzania

Een drinkplaats voor giraffen, olifanten en leeuwen, dat is waar dit zwembad op uitkijkt. ’s Avonds komen de wilde dieren er drinken, een magisch zicht. Gasten in het Sanctuary Swala-hotel, gelegen in het Tarangire National Park in Tanzanië, hoeven hun hotel niet uit om op safari te gaan.

zwembad, infinity pool, sanctuary swala, tanzanie

Bron foto: infinityswimmingpools.co.uk

Nandana Villa, Grand Bahama, Bahamas

Een infinity pool dat in de Atlantische oceaan lijkt over te vloeien, dat krijgt u als u boekt in dit hotel met een Balinees tintje. Geen massa’s zonnebedden maar een sober, rustig zwembad zonder al te veel franjes. De schaarse zonnebedden die er zijn, zijn uitgevoerd in teak. Drie strategische geplaatste palmbomen maken het plaatje perfect.

luxezwembad, infinity pool, nandana villa, bahamas

Bron foto: dereusarchitects.com

Wil u zelf uw droomzwembad realiseren? Kom dan zeker de mogelijkheden bekijken in ons demozwembad of neem contact op voor meer informatie. Om inspiratie op te doen voor uw project kan je de Otec Pools realisaties bekijken.

Bekijk het Otec demozwembad

TOP