Energie-efficiënt zwembad

De luxezwembaden van OTEC Pools zijn een echte aanwinst voor uw woning. Maar als u ontspannen een paar baantjes trekt, staat u dan weleens stil bij alle energie die uw zwembad verbruikt? Waarschijnlijk niet. Gelukkig denken wij na over duurzaamheid. Want bij OTEC Pools voelen wij ons niet alleen verantwoordelijk voor het aanleggen van een mooi zwembad. Ook het besparen van energie krijgt bij ons de volle aandacht.

Hoe werkt deze intelligente zwembadtechniek?

De nieuwe technieken van Ospa maken het mogelijk om uw zwembad energie-efficiëntie te maken. Het is vooral het intelligente besturingssysteem (oftewel de Ospa-BlueControl) dat daarbij een grote rol speelt. Met dit apparaat worden alle zwembadfuncties nauwkeurig in de gaten gehouden. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle waterwaarden in het zwembad optimaal zijn en dat er nooit onnodig veel energie wordt gebruikt.

Ook de circulatiepompen zijn van belang om de luxezwembaden energie-efficiënter te maken. De frequentiegeregelde pompen van Ospa passen het stroomgebruik aan aan het vermogen dat op dat moment nodig is. Dat is pas echt duurzaam.

Al deze elementen zijn ontworpen met het oog op het milieu, maar eigenlijk merkt u daar niets van. De waterkwaliteit van de luxezwembaden blijft namelijk behouden zodat u nog steeds optimaal zwemplezier ervaart.

Maak uw luxezwembad nóg energiezuiniger

Er zijn nog meer handige manieren om uw zwembad energiezuinig te maken met de Ospa-BlueControl. Want heeft u al eens aan klimaatbeheersing gedacht? Met het besturingssysteem van Ospa houdt u de temperatuur helemaal zelf in de hand. Het paneel communiceert namelijk ook met het klimaatbeheersingssysteem zodat u eenvoudig de ruimtetemperatuur kunt regelen. Als de zwembadafdekking dicht zit, gaat de temperatuur in de ruimte vanzelf omlaag. En is er een periode waarin het zwembad amper wordt gebruikt? Met een simpele druk op de knop van de Ospa-BlueControl kunt u het waterniveau verlagen. Omdat de overloopgoot nu droog komt te staan, circuleert het water alleen nog via de bassinafzuiging. Op deze manier bespaart u meteen extra energie.

Bron foto: www.energymanagertoday.com

Kies voor een totaalconcept van OTEC Pools

Ospa heeft een uitgebreid concept ontwikkeld waarmee we alle luxezwembaden energie-efficiënt kunnen laten maken. Bij OTEC Pools kunnen wij er u alles over vertellen. Daarnaast geven wij u advies over welke elementen voor u van belang zijn. Daarbij luisteren wij altijd goed naar uw wensen zodat er een totaalconcept ontstaat dat precies bij u past. Misschien wilt u alleen de Ospa-BlueControl en de frequentiegeregelde pompen laten installeren. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor led-verlichting te kiezen in plaats van halogeenlampen. En wat dacht u van een thermisch isolerende laag zodat uw zwemwater altijd heerlijk warm blijft? Omdat er bij het aanleggen een energie-efficiënt zwembad heel wat techniek komt kijken, is het belangrijk dat u een professional van OTEC Pools aan het werk zet. Alleen zo weet u zeker dat alle technische snufjes optimaal functioneren.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden?

Met de energie-efficiënte systemen van Ospa bent u klaar voor de toekomst. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Of wilt u alle handigheidjes van de Ospa-BlueControl direct zelf ontdekken? Kom dan gewoon eens lang bij OTEC Pools. Voor u het weet, heeft u een heerlijk luxezwembad dat ook nog eens goed is voor het milieu én voor uw portemonnee!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Download de brochure “Het energie-efficiënte zwembad”

Bezoek onze demozwembaden en laat je wegblazen!

Ervaar de unieke zwemervaring van OTEC Pools in een compleet geautomatiseerd zwembad met whirlpool, masagestation, wildbron, waterval, powerswim en platenwarmtewissel.

BEKIJK ONZE DEMOZWEMBADEN

ONZE REALISATIES

TOP