zwembadbekleding

De uitstraling van uw zwembad

Een luxezwembad is een echte aanwinst voor uw huis of tuin. Maar voor u uw zwembad laat aanleggen, is het wel verstandig dat u goed nadenkt over de binnenbekleding. Dit bepaalt immers voor een groot deel de uitstraling van uw zwembad. En zeg nu zelf: het oog wil toch ook wat? Misschien gaat u wel voor een luxe gevoel van mozaïek of het gemak en de duurzaamheid van polyester. Of bent u toch meer een liefhebber van de moderne uitstraling van beton? De keuze is aan u. Want elke materiaalsoort heeft zo zijn eigen charme.

Extra sfeer met mozaïek

Wilt u graag dat uw luxezwembad extra sfeer krijgt, dan is mozaïek een goede oplossing. Als u de kleine stenen door een vakman laat leggen, ontstaat er een unieke constructie van de hoogste kwaliteit. Het voordeel van mozaïek is de grote keuze aan kleuren en patronen. Bij luxezwembaden zijn blauwe mozaïektegels erg gewild. Met deze kleur oogt het zwembad nóg ruimtelijker is dan het al is. Maar u kunt natuurlijk net zo goed een mooi patroon laten aanleggen. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos. De mozaïektegels worden met speciale epoxy lijm op de betonnen ondergrond geplakt. Deze lijm is tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit dat uw mozaïeken binnenbekleding jarenlang blijft zitten. Mozaïek is ook nog eens waterbestendig én hittebestendig. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beschadigingen aan de tegels. Maar mozaïek is vooral erg mooi en sfeervol. Zodra uw luxezwembad klaar is, raakt u ongetwijfeld betoverd door het eindresultaat. U krijgt meteen zin om een duik te nemen!

Moderne uitstraling met beton

De basis van veel luxezwembaden is beton. Beton is sterk genoeg om al het water te kunnen dragen zodat er altijd stevige en veilige constructie ontstaat. Een ander voordeel van beton is dat uw zwembad hiermee eenvoudig in elke vorm en maat gegoten kan worden. De betonnen basis kan worden afgewerkt met tal van materialen, zoals mozaïek of polyester. Maar het is ook mogelijk om het beton kaal te laten, wat een moderne, industriële look oplevert. Vooral bij nieuwbouwhuizen is beton een geliefd afwerkingsmateriaal. Het ruwe beton van de wanden wordt nauwkeurig afgewerkt tot het oppervlak helemaal glad is. Tevens worden de verbindingslijnen op de wanden tot een minimum beperkt en de vloer wordt d.m.v. polieren ontdaan van alle oneffenheden. Dit geeft een mooi strak eindresultaat. Dankzij deze goede afwerking ontstaat er een gladde ondergrond dat bijna niet meer aanvoelt als beton.

Onderhoudsvrij polyester

Een duurzame manier om uw luxezwembad te bekleden, is met polyester. De betonnen constructie wordt in dat geval bedekt met een vloeibaar mengsel van styreen en onverzadigd polyester. Dit mengsel wordt bewerkt met een hardere materie zodat er uiteindelijk een extreem harde kunststof overblijft. En dan zijn we er nog niet eens. Want om die hoge kwaliteit van polyester te garanderen, wordt het extra versterkt met glasvezel. Als toplaag komt er een coating overheen zodat het polyester meteen goed beschermd wordt. U kunt zelf bepalen welke kleur deze polyester binnenbekleding moet worden. Op deze manier past u uw luxezwembad gemakkelijk aan aan uw eigen smaak. Polyester wordt veel gebruikt bij het bekleden van zwembaden omdat het duurzaam is en weinig onderhoud vereist. Het materiaal stoot namelijk vuil en algen af zodat het zich niet kan hechten aan de zwembadwand. Uw zwembad blijft mooi zonder dat het u veel tijd en moeite kost. Een ander voordeel van polyester is dat uw zwembad in relatief korte tijd klaar is. Voor u het weet, kunt u al uw eerste baantjes trekken in uw eigen luxezwembad.

Veelzijdige liner

Liner of folie is vervaardigd uit PVC. Het kan gebruikt worden in zowel geprefabriceerde als bouwkundige baden. Liner biedt een uitgebreide keuze aan kleuren en motieven. Het kleur van het zwembadwater wordt mede bepaald door kleur van de liner en weersomstandigheden. Liner is goedkoper dan bekleding in mozaïek maar is niet bestand tegen chemicaliën en kan verkleuren onder invloed van UV-licht. Regelmatig onderhoud bevordert de levensduur tot 10 à 15 jaar.

Wilt u meer informatie over de verschillende afwerkingsmogelijkheden?

Laat u dan adviseren door de specialisten van OTEC Pools.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bezoek onze demozwembaden en laat je wegblazen

Ervaar de unieke zwemervaring van OTEC Pools in een compleet geautomatiseerd zwembad met whirlpool, masagestation, wildbron, waterval, powerswim en platenwarmtewissel.

BEKIJK ONZE DEMOZWEMBADEN

ONZE REALISATIES

TOP