Ontdek hier alle voordelen van zwemsport

De dag begint meteen goed als u een paar baantjes mag trekken in uw eigen luxe zwembad. En die zwempartij werkt niet alleen ontspannend, maar het is ook nog eens erg gezond. U verbetert uw conditie, verbrandt calorieën en dat stressgevoel bent u na een paar slagen alweer kwijt.

[h4a]Train uw spieren en vergroot de conditie[/h4a]
Zodra u het zwembad ingaat, zet u heel wat verschillende spieren in beweging. Natuurlijk zijn uw armen en benen hard aan het werk, maar ook de spieren in de buik en de rug worden volop gebruikt. Op deze manier traint u spiergroepen in uw hele lichaam zonder dat het extreem veel moeite kost. Maar een duik in het zwembad levert u niet alleen soepele spieren op. Want in het water vergroot u meteen uw uithoudingsvermogen. Wie regelmatig sport, krijgt vanzelf een grotere longinhoud. En daarvoor hoeft u niet eens elk vrij moment in uw binnen- of buitenzwembad door te brengen. Een paar keer per week is al voldoende om het verschil te maken.

[h4a]Sporten zonder blessures[/h4a]
Hoewel u in het zwembad heel wat verschillende spieren gebruikt, treden er zelden blessures op. En daarin weet de zwemsport zich behoorlijk te onderscheiden ten opzichte van andere sporten. Gaat u bijvoorbeeld hardlopen, dan is dat een grote aanslag op uw gewrichten. Maar in het zwembad worden uw enkels en knieën op geen enkele manier belast. U kunt in alle rust sporten zonder dat u bang hoeft te zijn voor blessureleed. Zelfs als u al een rug- of knieblessure heeft, kunt u gewoon blijven zwemmen. U maakt uw spieren weer sterker en u belast ze geen moment. En dat is toch de ideale combinatie?

[h4a]Vergeet die stress[/h4a]
Het dagelijkse leven zit vaak vol met stressmomenten. Misschien heeft u het druk op het werk of verliest u het overzicht in uw hectische gezinsleven. Toch vergeet u die drukte even op het moment dat u het water ingaat. Bij de meeste mensen is het wel bekend dat sporten gevoelens van stress vermindert. En dat geldt helemaal voor de zwemsport. U hoeft immers geen slimme strategie uit te stippelen en er is ook geen tegenstander waar u op gefocust moet zijn. Als u rustig baantjes trekt in uw eigen luxe zwembad dan hoeft u gewoon even helemaal nergens aan te denken. Uw geest krijgt alle tijd om tot rust te komen als u ontspannen van de ene naar de andere kant van het zwembad gaat. Het voelt zelfs bijna als pure meditatie.

zwembad, relaxen, otec pools

[h4a]Een gelukkig gevoel[/h4a]
Zwemmen werkt ontspannend én het bezorgt u een gelukkig gevoel. Tijdens het sporten komt er in uw hersenen namelijk endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat u zich gelukkiger voelt en dat u weer meer energie krijgt. Na een half uur in het zwembad vergeet u de vermoeidheid van de zware dag die u achter de rug heeft. U voelt zich energiek en heeft weer zin om dingen te ondernemen. Een beter medicijn is er niet.

[h4a]Afvallen door de zwemsport[/h4a]
De zwemsport is goed voor lichaam en geest. Maar het kan u ook meteen helpen om een paar kilo kwijt te raken. Daar waar veel mensen een grote drempel over moeten om te gaan trainen in de sportschool, is de zwemsport juist erg toegankelijk. In het water bent u gewichtloos waardoor het relatief weinig kracht kost om actief te bewegen. Zelfs als u in uw leven weinig gesport heeft, kunt u in het water goed uit de voeten. En heeft u een blessure? Ook dat is in uw eigen binnenzwembad geen enkel probleem. Omdat de zwemsport een echte duursport is, verbrandt u in het water het nodige vet. Zelfs als u in een rustig tempo uw baantjes trekt, heeft u na een half uur al 120 calorieën verbruikt. Wie regelmatig de badkleding aantrekt, verliest dus vanzelf gewicht.

Het zwemt natuurlijk het prettigst als u gebruik kunt maken van uw eigen zwembad. OTEC Pools realiseert dit graag voor u. Voor u het weet, heeft u uw eigen luxe zwembad bij u thuis en kunt u in alle rust aan uw conditie werken.

Bron foto: www.solvay.be