Zwembadonderhoud: 7 handige tips en tricks

Een eigen luxezwembad is natuurlijk puur genieten. Maar een paar baantjes trekken wordt nóg fijner als u de kwaliteit van het zwemwater op peil houdt. Met deze tips en tricks van OTEC Pools blijft uw zwembad optimaal schoon!

[h4a]Het schepnet: een onmisbaar hulpmiddel voor zwembadonderhoud[/h4a]
Uw luxezwembad van OTEC Pools houdt u graag zo schoon mogelijk. Maar zeker als u een buitenzwembad heeft, zult u regelmatig bladeren en andere rommel aantreffen in uw water. Met een schepnet heeft u het er echter zo weer uitgehaald. Maak elke zomerse ochtend even een kleine ronde langs het zwembad en u heeft er de rest van de dag profijt van.

[h4a]Haal het maximale uit uw luxezwembad met een filterinstallatie[/h4a]
Een schepnet helpt u om het oppervlakte netjes te houden. Toch betekent dat niet dat het water meteen helemaal schoon is. Voor goed zwembadonderhoud is meer nodig, zoals een goede filterinstallatie. Bij OTEC Pools vindt u speciale superfilterinstallaties van het Duitse merk OSPA. Deze installaties filteren alle verontreinigingen weg. Zelfs als het al is opgelost in het water. Dat filteren gebeurt op een natuurlijke manier zodat er geen chloorgeur achterblijft. De filterinstallatie maakt gebruik van actieve koolzuur dat alle geur-, kleur- en smaakstoffen absorbeert. Nadien wordt het water ook nog eens grondig gedesinfecteerd waardoor het weer helemaal fris aanvoelt.

[h4a]Een schone bodem met een zwembadrobot[/h4a]
meerlagenVuil hecht zich gemakkelijk aan de bodem van uw luxezwembad. Om deze bodem toch goed schoon te krijgen, biedt een zwembadrobot uitkomst. Tegenwoordig zijn er handige automatische robots te koop. Zo kunt u bij OTEC Pools terecht voor zwembadreinigers van het merk OSPA. Met een goede robot kost het zwembadonderhoud geen enkele moeite meer. De automatische zwembadreiniger hoeft u namelijk alleen maar in het zwembad te plaatsen en de rest gaat vanzelf. Extra handig is dat de OSPA robots automatisch uitschakelen. Hierdoor kunt u het apparaat ‘s nachts zijn werk laten doen zodat u de volgende ochtend meteen in een schoon zwembad duikt.

[h4a]Controleer het chloorgehalte en de pH-waarde[/h4a]
Water ziet er vaak op het oog schoon uit. Maar dat wil niet zeggen dat het zwembadwater van optimale kwaliteit is. Als het chloorgehalte of de pH-waarde te hoog is, ziet u dat namelijk niet. Gelukkig valt het chloorgehalte en de pH-waarde heel goed te meten. Zeker als het gaat om een luxezwembad in een hotel of een andere openbare gelegenheid dan is het verstandig om speciale meetapparatuur aan te schaffen. Met de OSPA Photoanalyser van OTEC Pools weet u direct of het water aan uw hoge standaard voldoet.

[h4a]Ververs regelmatig uw zwembadwater[/h4a]
Een bodemrobot, een goede filter en meetapparatuur voor het chloor en de PH-waarde: het speelt allemaal een belangrijke rol bij het zwembadonderhoud. Maar een enkele keer per jaar zult u ook vers water aan uw luxezwembad moeten toevoegen. Dit verse water helpt om de concentratie van chloor, calcium, ijzer en andere zouten en metalen te verminderen. En dat is hard nodig. Ten eerste is het ongezond en ten tweede kunnen concentraties als calcium, koper en ijzer bruine vlekken in uw zwembad veroorzaken. Dit voorkomt u eenvoudig door drie keer per jaar vers water aan uw luxezwembad van OTEC Pools toe te voegen. Voor dit zwembadonderhoud hoeft u niet eens het hele bad leeg te pompen. Het is al voldoende om het verdampte water bij te vullen. Dit is gemiddeld zo’n 3 tot 5 procent van het totale watervolume.

[h4a]Gebruik vlokkingsmiddel voor optimaal zwembadonderhoud[/h4a]
Ospa-Flockung-1-2,5Na het verversen van water is de concentratie van chloor, ijzer en calcium al fors afgenomen. Helaas neemt de concentratie na korte tijd alweer toe. Omdat het geen doen is om voortdurend uw zwemwater te blijven verversen, kunt u gebruik maken van vlokkingsmiddel. Vlokkingsmiddel is een soort bindmiddel dat zwevend vuil naar zich toetrekt. Vervolgens slaan de vlokken neer op de bodem zodat u het gemakkelijk met uw zwembadrobot op kunt zuigen. Met vlokkingsmiddel van OTEC Pools houdt u het water dus het hele jaar door fris.

[h4a]Creëer een heerlijke plek om te zwemmen[/h4a]
Bij zwembadonderhoud denkt u waarschijnlijk als eerste aan schoon water. Daarnaast geeft u de wanden en de bodem regelmatig een goede schoonmaakbeurt. Maar denkt u ook aan de rest van de omgeving? De loungestoelen aan uw luxezwembad, de tegels en de beplanting: als u alles goed bijhoudt, heeft u echt een heerlijke plek om te zwemmen.

Bent u al klaar voor het zwembadonderhoud? Bij OTEC Pools vindt u alle handige producten die u nodig heeft!

(bron foto: www.magein.com)